Umeå tipsUmeå är en ort som växer stadigt. En bidragande faktor är universitetet, men här finns också en hel del framgångsrika företag.Här finns Volvo Lastvagnar som är den enskilt största industrin i regionen. Här finns också företag som GE Healthcare och Komatru Forest. Vartannat år anordnas också här Stora Nolia där företag har möjlighet att visa upp sina produkter. När Nolia inte hålls i Umeå är det i Luleå evenemanget hålls. Under de nio dagar som Nolia-mässan håller öppet är det enormt många människor som besöker Umeå.

Det finns en hel del bra restauranger i Umeå och vi kan tipsa om Droskan Pub och Restaurang på Storgatan 60.Under sommarmånaderna bjuds här på buffé tisdagar, onsdagar och torsdagar. Besök gärna Droskan Oub och Restaurang när de anordnar musikkvällar med trubadur med goda grillrätter på menyn. Kolla gärna in under fliken ”Evenemang” för att se vilka trubadurer som underhåller på restaurangen i sommar.

En annan mycket välbesökt restaurang som är känd för sitt goda kök är Bistro Le Garage. Här bjuds på traditionell fransk mat med en svensk touch. Restaurangen finns på Umedalsallén 15.

Den restaurang i Umeå som får höst betyg i White Guide är Restaurang Angelini på Rådhusesplanaden 14. I Lobbybaren spelas skön jazzmusik under sommarmånaderna och på menyn i Restaurangen finns för det mesta både kött och fisk.

Vill du göra dig lite extra snygg under besöket i Umeå och på någon av våra fina restauranger vill vi tipsa om Attityd i Umeå. Denna kedja har växt rejält och bara i Umeå finns tre frisersalonger. Du kan välja mellan Umeå Sagagallerian på Götgatan 3, Umeå Thulehuset på Västra Esplanaden 2 och den nya frisersalongen Umeå up2 Shopping på Kungsgatan 55.