Utflykter

Umeå nöjenDet finns många små utflykter att göra i trakterna kring Umeå. Den som är intresserad av fiske hittar här många ställen att fiska på. Havet finns nära och här kan man fiska och även faktiskt delta i en sälsafari. Man kan också välja att fiska i Umeälven och den strida Vindelälven. På vintern kan man delta i skotersafaris eller kanske åka släde efter draghundar.

Det finns många vackra vandringsleder i trakterna kring Umeå. Den mest populära av dem är Tavelsjöleden. Denna vandringsled är nästan 3 mil lång och startar vid Hamptjärnstugan. Eftersom leden är så lång bör man planera in etapper av vandringen. Om man vandrar efter denna led kommer man att passera Tavelsjöberget. Utefter leden finns många fina ställen att rasta på och det finns också badplatser. Vandringsleden slutar vid Vindelälven.

Älgfarmen

En mycket populär utflykt för turister i området är naturligtvis Älgfarmen. Farmen är belägen i Bjurholm. Det tar mindre än en timme att åka till älgfarmen. Här får man lära sig mycket om älgen, genom till exempel bildspel och utställningar. Man får givetvis också bekanta sig med älgarna på farmen. Älgarna här är tama vilket gör det möjligt att få klappa dem. Detta brukar vara en mycket uppskattad utflykt för barnen. I anläggningen finns även en restaurang och dessutom möjlighet till lite rekreation.På Älgfarmen finns vildmarksbad med mera.

Shopping

Den som är intresserad av shopping hittar i Umeå en mängd specialbutiker och här finns också ett antal gallerior. En mycket populär galleria är Sagagallerian. Gallerian är belägen i centrala Umeå och här finner man en mängd butiker vilka säljer kläder, hemslöjd och leksaker bland annat. Här finns också möjlighet att köpa en kopp kaffe.

Nattliv

Det finns mängder av pubar, restauranger och nattklubbar i Umeå. I centrala Umeå hittar man de flesta, men det finns även några populära restauranger i utkanterna av staden. Några exempel på pubar och restauranger är club Corona, Dragonen, Krogen Krogen och Rex Bar och Grill. Den sistnämnda puben är inhyst i det gamla rådhuset i Umeå.

Golf

Det finns många möjligheter att spela Golf i Umeå. I Holmsund finns en mycket fin golfbana. Denna bana är bland de vackraste i Norrland och ligger endast cirka 2 mil från Umeå. Här kan man spela golf i en fantastisk miljö på en något kuperad skogsbana.