Umeå sportIKSU är Umeås största multisportarena som erbjuder träning i en mängd olika sporter. Den som främst vill träna kondition kan bland annat välja på löpband, stepmaskiner, cykling och roddmaskiner. Ett flertal gruppträningar anordnas även så som aerobics, step och spinning.

Även inom styrketräning går det att välja individuell träning eller träning i grupp.

Är det istället bollsporter som lockar är även här utbudet stort. Välj bland annat mellan basket, badminton, squash eller innebandy. Många lag tränar här men möjligheten finns även att gå på ”drop-in” och spela med andra som har intresset för sporten. De sporter som har drop-in är fotboll, innebandy, volleyboll och basket.

Utöver ett mycket stort utbud av olika sporter erbjuder även IKSU Spaavdelning och en rad olika behandlingar.

Något som gör IKSU ganska unikt är att de erbjuder barnpassning. De som har IKSU-kortet kan använda sig av denna tjänst för barn mellan 2 och 9 år medan man tränar på anläggningen. En mycket uppskattad tjänst för småbarnsföräldrar vilket gör att man inte behöver fuska med träningen efter att man fått barn. De har även pass som är speciellt framtagna för gravida samt för nyblivna mammor.

Vill man hellre träna med sina små finns babysim, simskola för barn och familjesim. Redan när barnen är 2 år kan man även ta med dem till familjegympa. Ett lekfullt sätt att röra på sig där även föräldrarna får en viss träning. Om än inte lika hård som på ”vuxengympa”.

Stort blir större

Att IKSU är en mycket populär träningsanläggning beror inte minst på dess storlek och att det ligger så nära både sjukhuset och universitetet. År 2008 hade IKSUca 15000 medlemmar vilket sedan har ökat till drygt 20.000 redan fem år senare. Den stora orsaken till den snabba ökningen kan mycket väl bero på att IKSU byggde IKSU Plus (extra anläggning) år 2012. Men trots dess storlek har man svårt att möta efterfrågan. Det har gjort att man planerar ytterligare utbyggnationer som planeras börja genomföras under 2016.